טיפים ומדריכים לטיולים ברחבי העולם למטיילים

הטאג' מאהל הסמוך, מבצר מהמאה ה-17 שנבנה כדי להגן על העיר אגרה מפני פולשים בריטיים, הוא אתר חובה לכל מבקר הודי. מבנה השיש הלבן האייקוני מגולף עם גילופים וכתובות אינדיאניות יפיפיות בשפת נגריטרו, בעוד שהרקע הירוק השופע שמסביב מספק שלווה ושלווה שמעטים יכולים להשתוות. מבצר אגרה, הידוע ביופיו, בהיסטוריה ובאווירה שלו, הוא ביקור חובה עבור כל המטיילים המעוניינים לחקור את תרבות עמק האינדוס הגדולה של הודו בעבר ובהווה. המצודה המפורסמת נבנתה על ידי שאה ג'האן (R. 1631-1708), אשר נודע גם בתואר "המלך הטאג' מאהל" בשל בנייתו האקסטרווגנטית של הטאג' מאהל באגרה. זה לקח 20 שנה לבנות ו-10 שנים לסיים - כשיש חודשים בלבד נותרו לסיום. נדרשו יותר מ-4200 עובדים כדי לבנות את המבנה המרשים הזה, שלא לדבר על אינספור שעות עבודה במשך שנה שלמה. הטאג' הפך לאחת מאתרי התיירות הפופולריים ביותר בהודו מכיוון שהוא מציע תצפית מצוינת על קו הרקיע של העיר ממעלה הטיילת המכוסה ורדים של פילים.

איפה מבצר אגרה?

מבנה זה בן 27,500 שנה, ברשימת אונסק"ו, ממוקם בעמק גנגה במערב מדינת אוטר פראדש. זהו חלק מקרן הזיכרון הגדולה יותר של Tata, אשר הוקמה בשנת 1825 כדי להגן ולשפר את המורשת התרבותית של תושבי הודו. הטאג' מאהל הוא ההישג הארכיטקטוני היפה והמשמעותי ביותר של עמק הגנגה והמבנה הגדול ביותר שנבנה בהודו בתקופת המוגול. פלא ארכיטקטוני, הטאג' מאהל ידוע אולי בעיקר בזכות יופיו, ההיסטוריה והשלווה שלו. זוהי גם האטרקציה התיירותית המתויירת ביותר בחלקה המערבי של המדינה. המשך לקרוא למידע נוסף.

הארכיטקטורה של הטאג' מאהל?

הארכיטקטורה של הטאג' מאהל שונה מכל שאר המקדשים בעמק הגנגה. כאן, המטה הוא מבנה באוויר הפתוח, שנבנה על חלקת אדמה שהייתה בעבר חלק ממבצר. המשמעות היא שהמבנה כולו עשוי מאבן, לא קורות עץ ומצלתיים. יתר על כן, יסוד המבנה עשוי מאבן, בעוד שהקירות והגגות עשויים מעץ. הצבעים והעיטורים של הטאג' מאהל שונים גם מאלה של מקדשים אחרים בעמק הגנגה. הצבעים המצויים במקדשים של עמק הגנגה נעים בין אדומים וירוקים כתומים מבריקים לכחול כהה ושחור. בעוד הצבעים של הטאג' מאהל עשירים יותר בכחול ושחור, הם גם עזים יותר באדומים ובכתומים.

רקע יפה של מבצר אגרה

היופי של הטאג' מאהל נמצא ברקע. מבצר אגרה כולו הוא פרי עבודתו של המלך המוגולי השולט, הגדול בכל הזמנים, בהדור שאה זפאר. תפאורות הטאג' מאהל מחולקות לשני חלקים, "גן" ו"יער". ה"גן" מוקדש לבניית הטאג' מאהל והוא חלק מעמק הגנגה הגדול (המתפתל), הידוע גם בשם ורנאסי. הוא ממוקם בחלק המזרחי של עמק הגנגה. ה"יער" הוא חלק מעמק הגנגה המערבי. הצבעים, העיטורים וגודלו של "היער" דומים מאוד לאלה של "הגן". המשך לקרוא לפרטים נוספים.

איך האווירה בטאג' מאהל?

השלווה והשלווה של הטאג' מאהל הם כנראה החלק המושך ביותר בביקור במקום. המקום כולו הוא נווה מדבר גדול בעיר שוקקת חיים. הארכיטקטורה, הצבעים, התחושה וגודלו של "היער" די דומים לזה של "הגן". ההבדל היחיד הוא שה"יער" מכיל פילים וה"גן" לא. ישנם מספר מקומות שבהם אתה יכול ליהנות מסביבה "גן", אבל "היער" הוא האפשרות היחידה.

כניסה לסצנת ה"מוגול" במבצר אגרה

עמק הגנגה תמיד היה חלק מהחלק המערבי של הודו ולא היה חלק מהאזור דובר הינדי עד להופעת הקולוניזציה הבריטית. לפני הקולוניזציה הבריטית, עמק הגנגה היה מיושב בעיקר על ידי אנשים מאזור החוף של דרום אסיה. זה כלל את תושבי עמק מאדיה, מרכז הודו וחלקים ממערב וחלקים דרומיים של הודו. עמק הגנגה הפך לחלק מהממלכה הבריטית כשהיה חלק ממדינת מאדיה פראדש.

סיכום

מבצר אגרה הוא אתר חובה לכל המטיילים המעוניינים לחקור את תרבות עמק האינדוס הנהדרת של הודו בעבר ובהווה. המצודה המפורסמת נבנתה על ידי שאה ג'האן (R. 1631-1708), אשר נודע גם בתואר "המלך הטאג' מאהל" בשל בנייתו האקסטרווגנטית של הטאג' מאהל באגרה. זה לקח 20 שנה לבנות ו-10 שנים לסיים, כשנותרו רק שישה חודשים לסיום. נדרשו יותר מ-4200 עובדים כדי לבנות את המבנה המרשים הזה, שלא לדבר על אינספור שעות עבודה במשך שנה שלמה. הטאג' הפך לאחת מאתרי התיירות הפופולריים ביותר של הודו מכיוון שהוא מציע נוף מצוין של קו הרקיע של העיר ממעלה הטיילת המכוסה ורדים של פילים. מטיילים הגיעו מסין ווייטנאם כדי לחזות בהשלמת המבנה האייקוני הזה במהלך פסטיבלים שנתיים כמו דיוואלי או חגיגות הסילבסטר. המשך לקרוא לפרטים נוספים על ביקור בטאג' מאהל.